Stílusok

EGYSZERŰ MOZDULATSOROK, GYORS TANULÁS

MOZDULATOK Nagyon egyszerű minden mozdulatsor, a vendég számára érthető, hiszen a táncalappal úgy találkozik először, hogy elsőre megismeri a mozdulatot, hiszen a kombinációk szinte az első perctől beleépülnek a programba. Ebben a „trükk" annyi, hogy minden új mozdulatot a lehető legegyszerűbb formában tanítunk meg, egy olyan speciálisan kiválasztott zenére, ami szinte automatikusan mozgásra késztet. Megértésükhöz, megtanulásukhoz nincs szükség előzetes tánctudásra.

TÁNCOK Az alábbi táncok találhatók meg a dance fitness programban: Showdance, Old School, Hip-hop, New Style Hip-hop, Locking, Girly-Style, House, Discodance, Kortárs, Latin táncok (salsa, cumbia, reggaeton, merengue, chachacha, afrikai táncok, flamenco, pop-tango, samba, hastánc alapok) Krump, Poppin, Tetris-style, Freestyle.

grandUP FITNESS

Ahol a tánc és a fitness összeér...

TÁNC A grandUP fitness egy egészen más élményt nyújt, mint a megszokott dance aerobik órák, hiszen sokkal intenzívebb mozgást garantál, mint a legtöbb táncos alapú irányzat, és sokkal szélesebb spektrumban használja a táncalapokat.

 

EDZÉS Ha csak a táncot nézzük, már önmagában az is nagyon intenzív mozgást jelent. De ennél sokkal többől szól a grandUP fitness! Kiváló cardio-edzés sok-sok zenével, melynek eufórikus élményben lesz része a mozogni vágyónak. Ez nem egy hagyományos aerobic óra merev mozdulatokkal. Ez élmény. Testen és szellemnek egyaránt. A mozdulatok gyorsan lekövethetőek, és az erősítés rész is szinte észrevétlenül van beleépítve az óra menetébe. Egy 45-50 perces óra alatt biztosan elég 600kcl.

 

HATÁROK NÉLKÜL Az alapokat rövid idő alatt elsajátítva betekintést nyerhetünk a legtöbb táncba, hatására túl tudunk lépni saját teljesítményhatárainkon.

 

 

grandUP KID'S

Mozgásjátékoktól a tánclépésekig

FEJLESZTÉS A tudatos mozgásfejlesztés elősegíti a gyerekek természetes mozgását: a járást, a futást, támaszt, függést, egyensúlyozást, ugrást, dobást, sokszínű változatos játékokat. Mindezek hatására a gyerekekben olyan fontos személyiségtulajdonságok alakulnak ki, és erősödnek meg, mint a bátorság, fegyelmezettség, és kitartás. A közösségi élet alakulásához is fontos tulajdonságokat fejleszt: pl. az egymás segítése, együttműködés.

 

JÁTÉK A gyermek különböző mozgásjátékai megfelelnek a táncnak, és a mozgásjátékoktól a tánc csak egy lépésre van. És a kulcsszó mindig a játék! A gyerek is, aki először küzd az új tánclépések megtanulásával, idővel annyira ura a mozdulatainak, hogy egyre könnyebben tudja pontosan végrehajtani a gyakorlatot. A tánc csodája azt adja, hogy az együttmozgás, a kapcsolatteremtés, a zene testre átformázott üzenete, s önmagában is eufórikus élvezete, az önkifejezés öröme és lehetősége megszületik.

 

 

A MOZGÁS ÖRÖMÉTŐL A TÁNCIG

Manó csoportok

ISMERKEDÉS Egyedülálló tematika alapján foglalkozunk a legkisebbekkel, 5 éves kortól. A többéves tapasztalat alapján kidolgozott szakmai tananyag az alábbiakból áll: ismerkedés a tánclépések alapjaival, testtartásjavítás (mozgáskoordináció), könnyen megtanulható koreográfiák elsajátítása a megfelelő szinten (játékos motiváción alapuló utánzásos mozgás zenére).

FELLÉPÉS Ehhez a biztosíték, a képzett és gyermekes főoktatónk, illetve a tapasztalattal rendelkező grandUP oktatóink. Meglévő GrandUP Kid's csoportjaink nagy sikerrel szerepelnek az óvodai és városi rendezvényeken. Tánciskoláinkban heti 2 alkalommal vannak foglalkozások, körülbelül 5 hónap elteltével már színpadképes koreográfiákkal rendelkeznek a kis-táncosok!

A TÁNCLÉPÉSEKTŐL A FELLÉPÉSEKIG

Gyermek csoportok

TUDATOSSÁG Iskolánkban divattáncok oktatásával is foglalkozunk. Gyermekcsoportjainkba nem csak azokat várjuk, akik a „Manóknál" megszerezték az alapokat. Jöhet mindenki, aki szeret táncolni, aki egy kiváló közösség tagja szeretne lenni. Ha valaki csak a mozgás öröméért, a kellemes időtöltés miatt jön, ugyanúgy lehet a csoport tagja, mint az, akit a káprázatos színpadi fellépések lehetősége motivál. Mindenki megtanulhatja a legtrendibb táncstílusokat.

ELŐRELÉPÉS Az itt megszerzett tudást mindenki arra használja, amire szeretné. Mi megadjuk az alapot ahhoz, hogy csapatunk egy-egy tagja egy buliban kitűnjön a táncoló tömegből, de nálunk lehetőség van arra is, hogy folyamatosan fejlődjön, egyre előrébb lépjen, és rendezvényeken is megmutassa mindazt, amit, profi oktatóinktól tanult.

grandUP rapiDance

TÖBB MINT TREND: EGY ÚJ CSODA SZÜLETETT

ÉLJ! Felgyorsult a világ? Úgy érzed, minden csak egy pillanatig tart? Arra sincs időd, hogy boldog légy? Hát pörgesd fel magad te is! Új világot építettünk! Egy új világot, melyet a tánc művészete ihletett. Egy új világot, ahol nem az idő múlását érzed, hanem azt, hogy ÉLSZ! Ez a grandUP Dance lényege! Nem egy tipikus edzés, nem egy lemondásokkal teli program, mely egy idő után teherré válik, mert a fejlődés érdekében meg kell feszülnöd.


LÉGY BOLDOG!
A Grand Rapid Dance a villámgyors tánctanulás, ahol legújabb koreográfiákat, a trendi stílusokat egy pillanat alatt elsajátíthatod. Nem attól ájulsz el, hogy mennyire fáradt vagy. Attól, hogy mennyit fejlődtél! El sem hiszed, hogy egyáltalán energiát öltél bele. Mert nem érzed. Mert csak azt érzed, hogy egy fantasztikus csapat tagja vagy. Ahol mindenki egyszerre mozdul, ahol mindenki egyszerre lélegzik, ahol a szív egy ritmusra dobban. Ahol boldognak érzed magad. Ahol az edzés után nem arra vágysz, hogy végre hazaérj. Arra vágysz, hogy mielőbb újra visszatérhess! Ez a Grand Rapid Dance. A te világod. Ahol minden óra egy váratlan kaland, minden fellépés egy szép színes álom. A mi világunk. Melyet együtt építünk tovább. Lépj be a kapuján, és TÁNCOLJ!

 
 
 

AZ EGYÉNISÉGEK KIBONTAKOZÁSA

kezdő csoportok

SZENVEDÉLY Az új világot azoknak, és azokkal építjük, akiknek a tánc nem csupán időtöltés, hanem szenvedély! Az első évben megtanuljátok a modern tánc alapelemeit, melyeket tánctudásotok alapjaira szeretnénk felépíteni. Bár a hangsúly elsősorban az állóképesség fejlesztésén a koordinált mozgás és a ritmus összehangolásán van, nem felejtjük el, miért jöttetek: hogy táncoljatok, hogy jól érezzétek magatokat, hogy boldogok legyetek!

 

EGYÉNISÉG Óráinkat úgy építjük fel, hogy igyekszünk egyénileg is mindenkinek segíteni a fejlődésben, különös figyelmet fordítva az önálló tánc (szabadtánc) megtanítására. Hiszen jól tudjuk, mindenki egy egyéniség!

EGY CSAPAT Célunk, hogy az év végére a legtöbbet tudjuk kihozni mindenkiből. Ez pedig úgy lehetséges, hogy az egyéneket egy hatalmas, vidám csapattá kovácsoljuk. Akik előtt nincs akadály. Együtt dolgozunk, együtt mozdulunk, szívünk is egyszerre lüktet. A következő lépés annak elérése, hogy egy-egy csoportban mindenki egyformán tudja a tánclépéseket. Hiszen a csoportos tánc lényege a tökéletesen precizitással összehangolt mozgás. A munka gyümölcse: az első félév során megtanult 8-10 koreográfiával már tavaszi és nyári fellépéseken, versenyeken veszünk részt. Együtt! Egy csapatban!

A CSISZOLT GYÉMÁNTOK CSILLOGÁSA

haladó csoportok

TAPASZTALAT A haladó csoportba azokat várjuk, akik már legalább egy- két éve tanulnak táncolni. Azokat, akik tisztában vannak a tánc alapelemeivel, ritmusvilágával. Azokat, akik már részt vettek fellépéseken, esetleg versenyeken. Azokat, akik ennél többre vágynak. Azokat, akik szeretik a kihívásokat. Együtt egy új világot építünk a régi alapokra.

ÉLETFORMA Azokat várjuk, akiknek tánctudása biztos alapokon áll, és akik számára a tánc már nemcsak hobbi, hanem inkább életforma, elhivatottság, maximalizmusra való törekvés. Itt már professzionális képzés folyik. A tanév során több koreográfiát tanítunk, néha kitérőt téve a stílus korlátai közül.

grandUP Baby

FEJLŐDÉS és FEJLESZTÉS a két legfontosabb terület, aminek elsajátítását és készség szintre emelését  itt tanulhatod meg nálunk, velünk.

Ennek a korosztálynak (0-3 éves kor) a leglátványosabb és a legfontosabb a fejlődését figyelni és ezt fejlesztéssel segíteni. Egy olyan kellemes, barátságos és családias környezetben, amikor az anya csak a gyermekére figyel! (nem szólal meg a telefon, nem ég le az ebéd..stb.) 

A minőségi együtt töltött idő még a másik legfontosabb fogalom.
A mozgásfejlesztés is egyre nagyobb teret hódít magának, hiszen ma már tudjuk és ismerjük ennek esetleges hiányában kialakuló következményeit.
 
 
 
A GrandUp baby egy olyan csoportos foglalkozás, ahol anya és a baba, egy oktató irányításával együtt játszik, énekel miközben a fejlődési szintjének megfelelően fejlesztjük.
A mozgás fejlesztésével intenzíven hathatunk az idegrendszerre: általa az idegsejtek közötti meglévő kapcsolatok megerősödnek, sőt új kapcsolatok alakulnak, ezáltal nem csak a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzék, de a beszéd, az intelligencia is fejleszthető ebben a korban.
 
 
 
Három csoportra osztottuk ez a korosztályt:
6hótól az első lépésig: a kiscsoport,
az első lépésektől 2éves korig: a középső csoport és
2-3éves korig: a nagycsoportra.

 

De még ezekben a csoportokban is történik differenciált fejlesztés!

 
A tornák alatt előkerülnek a mozgásfejlesztő gyakorlatok mellett az eszközök is, amelyek  során olyan mozgásformával találkoznak a szülők és a gyerekek amivel a hétköznapi életben nem biztos. 
Mindeközben egy olyan magabiztosságot kap a szülő és a gyermek amivel megalapozzuk a mozgás szeretetét és így az egészséges életre való nevelését is. 

 
Így, ezen a képzésen résztvevők, akár anyukák, akik szeretnének tudatos szülők lenni, akár hivatástudattal rendelkezők, mind megkapják azt a tudást, elméletben és gyakorlatban is, hogy helyt álljanak, ha kell mindkét oldalon. :D